• Home
 • Sitemap
 • Contact
 •  Login

  Login met

  persoonlijke code

  Uw Code :
  Naam : *
  Voornaam : *
  E-mail : *
  Straat : *
  Postcode : *
  Gemeente : *
  Tel :  *
  Antispam-code
  Typ deze code over:  *

 • NATUURLIJK GENIETEN

  Domein Moulin de Hotton is gelegen in het pittoreske plaatsje Hotton.  Het unieke is dat dit domein gelegen is in het midden van het centrum, heel symbolisch 150 meter achter de kerk.   Verder grenst de Ourthe aan het domein waardoor het een zeer bijzondere uitstraling heeft.  De uitdrukking "Goddelijk genieten" is hier zeker op zijn plaats.

  Tijdens onze Openchaletzondagen ontvangen we u met een koffie of een heerlijke trappist. We leiden u rond doorheen het domein en geven antwoord op al uw vragen. Indien u wenst langs te komen en kennis te maken met het Casimmoteam en het domein, mag u altijd op voorhand iets laten weten. 

   

 • De Ardennen, ideaal om te wandelen, fietsen of vissen

 • Een omgeving die uitnodigt om op pad te gaan

  Wandelen, fietsen, vissen en zoveel meer...

  Vanuit het domein kan je meteen de omgeving ontdekken te voet, met de fiets of via kajak.
  Wij verhuren vanaf maart 18 op ons domein kajaks en (elektrische) fietsen.
  Ontdek de prachtige fiets en wandelpaden in de nabije omgeving

   

   

 • Ontdek de grotten van Hotton

   

  Eén van de belangrijkste natuurbezienswaardigheden van Hotton zijn de grotten van Hotton (2 Michelin sterren), bijgenaamd de 'Grotten van Duizend en Een Nacht' omwille van de prachtige stalactieten en stalagmieten. Het zijn ook de enige Belgische grotten die volledig geklasseerd zijn en beschouwd worden als uitzonderlijk Waals erfgoed. 

  Natuurliefhebbers kunnen hun hart ook ophalen in het unieke 'Centre d'Interprétation de la Rivière' (Ontdekkingscentrum van de Rivier). Dat centrum zet de fauna en flora van de Ourthe in scène en laat je de water- en onderwaterwereld ontdekken via aquariums, een gereconstrueerde rivierarm en verschillende tentoonstellingen.

  Iets traditioneler is de Moulin Faber, een water- en korenmolen uit 1729 die nog altijd werkt, tot groot plezier van de bezoekers.

   

 • De grotten van Hotton

  - Twee Michelinsterren

  - Wereldniveau

  - Pas ontdekt in 1959 en dus perfect bewaard gebleven

 • Hotton staat ook voor de 'Hottolfiades', waarbij ieder jaar, tijdens een weekend in augustus, meer dan dertig heteluchtballonnen opstijgen vanuit het dorpscentrum.

   

  Hotton is ook bekend voor zijn 'Place du Chat'. De beroemde Kat van Philippe Geluck heeft zijn naam verleend aan het belangrijkste plein van het dorp. Je treft er een bronzen standbeeld van het strippersonage aan, dat met behulp van zonne-energie verlicht wordt. Ook de fontein die de kat besproeit, werkt op zonne-energie.

 • De gemeente Hotton herbergt het dorpje Ny, dat een streling voor het oog is en tot één van de meest charmante dorpjes van Wallonië behoort. Dit charmante dorpje is opgetrokken in traditionele architectuur met in de lengte gebouwde huizen en boerderijen in kalksteen, die nog vaak in vakwerk uitgevoerd zijn, alsook zijn 17e eeuwse kasteelhoeve "Au Pays de Ny" (met streekproducten!).

  Het 'île de l'Oneux' is een eilandje dat gelegen is in de rivier de Ourthe die Hotton in tweeën deelt. Dit eilandje bruist van culturele activiteit in het zomerseizoen. Daarnaast zijn o.a. het Brits Oorlogskerkhof '40-'45, het kasteel van Deulin (18e eeuw) in Fronville en het Kerkje van Melreux (17e eeuw) zeker de moeite van een bezoekje waard.

 • Het kleinste stadje van de wereld, Durbuy, met z'n indrukwekkende kasteel ligt op 20 min. afstand van Moulin D'Hotton.

  Durbuy is een gezellig stadje voor wie gek is op shoppen, terrasjes en lekker eten. Durbuy is ook één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Wallonië. Jaarlijks trekt deze prachtige Middeleeuwse stad duizenden toeristen.

 • Verder zijn er in de omgeving nog een heel wat bezienswaardigheden te ondekken :

  - het kasteel in La Roche (met het spook Berthe, 's avonds bij de ruïnes van half juli tot half augustus)
  - het toeristisch treintje van La Roche
  - het museum van het Ardennenoffensief in La Roche
  - topiaires bij Durbuy: de grootste vormsnoeituin ter wereld
  - het Labyrint van Barvaux
  - het Park Chlorophylle of een bijzonder bospark met 25 attracties in hout, waaronder een loopbrug doorheen de boomtoppen
  - de chocoladefabriek van Defroidmont
  - de geitenboerderij van Ozo
  - het kasteel van Modave
  - Durbuy Adventure

  ...


  Met daarnaast nog een ruime keuze aan sportieve activiteiten vlakbij Hotton: kajakken, mountainbiken, speleologie, klimmen, abseilen, trapezesprong, onderaardse wandelingen, quadrijden ...